sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Valepalmikkolapaset


YSTÄVÄLLE TEKEMÄNI VALEPALMIKKOLAPASET TUPSUILLA :)

YSTÄVÄ ON PIENIKÄTINEN, ELI SILMUKOITA VOI LISÄTÄ JOS HALUAA VÄLJEMMÄT..KUITENKIN NEULOMISTA HELPOTTAA JOS SILMUKOIDEN MÄÄRÄ ON VIIDELLÄ JAOLLINEN NOVITAN KATRI-LANKA
PUIKOT NRO 3
TUPSUISSA NOVITAN  TUOMAS-LANKA
MENEKKI NOIN 100G

OIKEAN KÄDEN LAPANEN:
1. LUO 40 SILMUKKAA, JA JAA NE NELJÄLLE PUIKOLLE.

2. ALOITA NEULOMINEN 3 OIKEIN, 2 NURIN, TEE KAKSI KIERROSTA.

3. ALOITA ENSIMMÄINEN KIERROS *NOSTA ENSIMMÄINEN SILMUKKA, KAKSI OIKEIN,  VEDÄ YLINOSTETTU SILMUKKA OIKEIN NEULOTUIDEN YLI, KAKSI NURIN* TOISTA *-*KIERROS LOPPUUN.

4. TOISELLA KIERROKSELLA NEULO *YKSI OIKEIN, LUO UUSI SILMUKKA LANGANKIERROLLA ( OTA OIKEALLA PUIKOLLA LANKA PUIKON ETEEN TAKAKAUTTA),YKSI OIKEIN, KAKSI NURIN* TOISTA*-* KIERROS LOPPUUN.

5. KOLMANNELLA KIERROKSELLA NEULOTAAN *3 OIKEIN, 2 NURIN*, TOISTA *-*KIERROKSEN LOPPUUN

6. NELJÄS KIERROS ON TÄYSIN SAMANLAINEN KUIN KOLMASKIN. ELI *3OIKEIN, 2 NURIN*, TOISTA *-* KIERROKSEN LOPPUUN.

7. JATKA KIERROKSIA 1-4 NIIN PITKÄÄN KUIN HALUAT "RANNEOSAN" JATKUVAN.

8. NÄIHIN LAPASIIN TEIN VALEPALMIKKOA KÄMMENSELÄN PUOLELLE MYÖS. ELI KUN HALUAT RANNEOSAN LOPPUVAN, NEULO PUIKOT I JA II OIKEIN JA JATKA KIERROKSIA 1-4 PUIKOILLA III JA IV.

9. KUN OMASTA MIELESTÄSI ON PEUKALOLLE SOPIVA KOHTA, NEULO 2/3 OSAA I PUIKON ALUSTA APULANGALLE. JATKA NIIN KAUAN KUNNES PIKKUSORMI ON KOKONAAN PEITTYNYT.

10. ALOITA SITTE KÄRKIKAVENNUKSET. NYT NEULOTAAN VAIN OIKEAA. NEULO JOKA KIERROKSEN I JA III PUIKON LOPUSSA KAKSI OIKEIN YHTEEN JA II JA IV PUIKON ALUSSA YKSI OIKEIN, YLIVETOKAVENNUS (= NOSTA YKSI OIKEIN YLI, NEULO OIKEIN JA VEDÄ YLINOSTETTU SILMUKKA NEULOTUN YLI) JATKA KUNNES PUIKOILLA ON JÄLJELLÄ YHTEENSÄ 8 SILMUKKAA , KATKAISE LANKA JA VEDÄ SE SILMUKOIDEN LÄPI. PÄÄTTELE HYVIN.

11. TEE SITTEN PEUKALO. VEDÄ VAROVASTI APULANKA POIS SILMUKKA KERRALLAAN JA POIMI JOKAINEN PUIKOILLE. NOSTA MYÖS MOLEMMISTA REUNOISTA KAKSI SILMUKKAA REIKIEN VÄLTTÄMISEKSI. JAA SILMUKAT KOLMELLE PUIKOLLE.

12. NEULO HALUAMAASI TYYLIÄ(OIKEIN, NURIN, OIKEIN+NURIN JNE.) NIIN KAUAN KUNNES PEUKALON KYNSI ON PUOLIKSI PEITTYNYT. OMASSA TYÖSSÄNI KÄYTIN NURJAA.

13. KAVENNA SITTEN JOKA PUIKON ALUSSA YLIVETOKAVENNUKSELLA JA LOPUSSA KAKSI YHTEEN. JATKA KUNNES SILMUKOITA ON YHTEENSÄ JÄLJELLÄ 4. KATKAISE LANKA JA VEDÄ SE SILMUKOIDEN LÄPI. PÄÄTTELE HYVIN.

VASEMMAN KÄDEN LAPANEN ON MUUTEN SAMANLAINEN MUTTA PEUKALON PAIKKA SIIRTYY II PUIKON LOPPUUN.


TUPSUT ON TEHTY NIIN ETTÄ PAHVISTA LEIKATAAN KAKSI SAMANKOKOISTA YMPYRÄÄ, JOIDEN SISÄLLÄ ON NOIN SENTIN HALKAISIJALTAAN OLEVA YMPYRÄ. SEN JÄLKEEN LANKAA PUJOTETAAN REIÄN KAUTTA PAHVIEN YMPÄRI. SEN JÄLKEEN LANGAT LEIKATAAN PAHVIEN VÄLISTÄ POIKKI, VEDETÄÄN SIELTÄ LANKA JA SOLMITAAN TIUKAKSI. PAHVIT VOI IRROTTAA. TASOITA VIELÄ LANGAN PÄITÄ.
TUPSUT VOI SOLMIA KIINNI LAPASIIN JOKO ROIKKUMAAN, TAI KIINNI ASTI. TAI VAIKKA HAKANEULAAN! SAA SITTEN OTETTUA MUKAAN MIHIN TAHANSA VAATTEESEEN PIRISTÄMÄÄN! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti